Raad van Advies

Met onze stichting willen we in Nederland het eerste ecosysteem op dezelfde manier beschermen, zoals jij en ik of een rechtsentiteit.

Raad van Advies

Wij zijn een jongereninitiatief met hart voor de Nederlandse natuur. Ons doel is om een bos voor altijd terug te geven aan de natuur. Dit doen we niet alleen, we worden geholpen door de volgende Experts

Jessica den Outer

Jessica den Outer (1996) heeft een achtergrond in milieurecht en is sinds 2017 betrokken bij de internationale beweging voor Rechten voor de Natuur. Den Outer is veelgevraagd adviseur en spreker en zet zich graag praktisch in. Zo schreef zij mee aan rapporten van de Verenigde Naties over dit onderwerp en heeft zij samen met andere jongeren een adviesgroep over Rechten voor de Natuur opgezet (Earth Advocacy Youth). Ook in Nederland pleit zij voor erkenning van Rechten voor de Natuur en is zij een van de initiatiefnemers achter de Maas in de Wet. Voor haar inzet voor natuur behaalde zij meerdere prijzen. In 2019 werd den Outer als één van de jongste experts op dit gebied aangewezen door de Verenigde Naties. In het voorjaar van 2023 verscheen haar boek ‘Rechten voor de Natuur’ (Lemniscaat) waarin zij de verhalen achter voorbeelden van Rechten voor de Natuur over de hele wereld vertelt.

Natuur met zelfbestuur.

Help een stuk bos zowel juridisch als ecologisch op eigen benen te laten staan.

Ik wil hieraan bijdragen