Consultancy Report studenten Universiteit Utrecht

De afgelopen weken hebben zes studenten van de opleiding Global Sustainabilty Science aan de Universiteit Utrecht gewerkt aan een consultancy project voor BOZZ. Zij hebben zich voor ons bezig gehouden met de vraag hoe het beschermen of het restoreren samengaat met een Rechten van de Natuur filosofie. Hiervoor zijn 4 scenario’s uitgedacht, die zijn gebaseerd op de huidige status van bossen en richtlijnen die bepalen in hoeverre mensen beheersmaatregelen mogen uitvoeren.

Voor de Duim adviseren zij het ‘Protector’ scenario, gebaseerd op het zo. genaamde ‘no-harm’ principe. Mensen blijven welkom in het bos, maar er wordt niet actief beheerd. Dit sluit perfect aan bij de BOZZ-filosofie, maar ook de andere scenario’s zijn extreem relevant voor de discussie omtrent het toepassen voor Rechten van de Natuur binnen de Nederlandse context.

Willem Grootoonk, Mats Houben, Pieter Kramer, Moritz Latour, Luca Nipius en Puck Roodenrijs, bedankt voor jullie harde werk en het interessante rapport. Voor iedereen die geïnteresseerd is, voel je vrij het onderzoek via de link hieronder te bekijken.

https://drive.google.com/file/d/1741wzxa6DjUFJGXuWRozeewuUJrIlzvu/view?usp=sharing

Natuur met zelfbestuur.

Help een stuk bos zowel juridisch als ecologisch op eigen benen te laten staan.

Ik wil hieraan bijdragen